"Погана їжа, тортури та електрошокер": Дружина снайпера розповіла, як росіяни знущаються над полоненими "азовцями"

Дружина українського снайпера Арсенія Федосюка та заступниця голови асоціації родин захисників "Азовсталі" Юлія розповіла, що більшість полонених "азовців" перебувають у російському Таганрозі, деякі - у Донецьку в СІЗО, в Горлівці і поодинокі "азовці" - в інших тюрмах Росії. Про це вона повідомила в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Таганрог – це частина тюремної російської традиції. Це допити з побиттям, режим з побиттям. Вони сиділи на суворому режимі. Це неможливість розмовляти в камері, неможливість лягати на ліжко вдень, це дуже маленькі порції їжі – на грані виживання. Вони повертаються з Таганрога і виглядають як на фотографіях з Аушвіца. Це використання електрошокера під час допитів, побиття важкими трубами", - каже Юлія.

Вона також розповіла, що її чоловік Арсеній втратив здоров'я у російському полоні більше, ніж під час оборони Маріуполя.

"Мені дуже боляче, що ще 700 сімей чекають на своїх чоловіків. Умови, в яких вони перебувають в тому ж Таганрозі – це день за рік. Умови всюди погані – це дуже погана їжа, ізоляція, побиття, тортури. Інколи це додаткові знущання, коли відбувається щось гарне для України. Умовно, коли росіяни вийшли з Херсона, "азовці" це на собі відчули. Росіянам потрібно було відігратися на комусь беззахисному, хто не зможе відповісти їм", - розповіла Юлія Федосюк.

Заступниця голови асоціації родин захисників "Азовсталі" також зазначила, що полонених змушують там співати гімни РФ, слухати російську музику дуже гучно, на них спускають собак, їм постійно погрожують. Інколи "азовцям", яких обмінюють, навіть командирам, натякали, що це – страта.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...