"Погасити" Україну окупантам не вдалося: В "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми після десятої масованої атаки РФ

Станом на 30 грудня в енергосистемі дефіцит потужності перебуває на тому ж рівні, що і до 10-ї масованої ракетної атаки росіян, яку вони здійнили вчора, 29 грудня. Про це повідомила компанія в Telegram, передають Патріоти України.

Зокрема, там зазначили, що наслідки пошкоджень мали значно менший вплив на роботу енергосистеми, ніж того очікував ворог.

"Енергосистема у плановому режимі відновлює нормальну роботу, продовжується набір потужності генерацією", - зазначили в "Укренерго".

Водночас додали, що внаслідок влучань у деякі енергооб'єкти складною залишається ситуація у південному та східному регіонах. Ремонтні бригади спільно з генерацією та обленерго працюють над усуненням пошкоджень.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень.

Десята масована така РФ

Нагадаємо, 29 грудня Росія здійснила десятий масований ракетний обстріл України. За уточненою інформаціє. Повітряних сил ЗСУ, під час вчорашньої масованої атаки російських окупаційних військ було знищено 58 із 70 крилатих ракет. Водночас, на жаль, є і влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури в Івано-Франківській області.

Також уламки збитих ворожих ракет пошкодили та зруйнували будинки мирних мешканців у Києві, Київські та Івано-Франківській областях. Також є постраждали серед цивільного населення.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...