"Погіршення ставлення не помітив": Український футболіст розповів, що його найбільше здивувало після переїзду в Польщу

Український футболіст Лехії Максим Хлань поділився враженнями від проживання в Польщі, передають Патріоти України.

Цього сезону Максим запалює у Першій лізі Польщі. У суботу, 4 травня, 21-річний півзахисник відзначився у ворота Тихи, оформивши свій восьмий гол у кампанії. Цікаво, що це перший сезон Хланя за кордоном.

Журналіст NV Андрій Павлечко ексклюзивно поспілкувався з українцем. Хлань розповів, як поляки ставляться до громадян України, пригадав дику футбольну історію та зізнався, що було для нього найнезвичнішим у Польщі.

— Зараз у поляків погіршилося ставлення до українців? Відчувається зверхність?

Якщо читати інтернет, так, я погоджуюсь. Але на собі та на моїх українських друзів в Польщі ніяких змін в ставленні не відчувається. Вони підтримують нас.

— Пригадаєте якусь дику історію за час вашого перебування у Польщі?

Їх було вже достатньо, але особливо запамʼяталось дербі з Аркою. Тисячі наших фанатів проводжали нас з Гданська до Гдині у супроводі десятка поліцейських машин. Це виглядало дуже епічно і лячно. Після приїзду на стадіон я був дуже здивований, він був забитий, атмосфера ніби на Енфілді. На жаль, ми програли той матч, а я отримав червону картку. Таке протистояння для мене було першим, тому я був дуже здивований. Матчі Лехії й Арки вважаються найбільшим дербі в Польщі.

— Що було для вас найнезвичнішим після переїзду в Польщу?

Штрафи за порушення дорожнього руху. Швидкість краще не перевищувати, а то є шанс залишитись без місячної зарплатні. Все звично, в нас дуже схожі менталітети й спосіб життя подібний, тому адаптуватись було неважко. Навіть, інтерв'ю вже можу давати польською, — сказав Хлань.

Джерело: НВ

На Дніпропетровщині чоловік вдарив ножем співробітника ТЦК

субота, 18 травень 2024, 18:41

У місті Синельникове, що на Дніпропетровщині, чоловік із ножем на співробітника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який роздавав повістки. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Сухопутних військ ЗС України, передають Па...

Важко усвідомити, що людство було спроможне на таке 5000 років тому: Британці зробили важливе відкриття щодо таємниці спорудження єгипетських пірамід

субота, 18 травень 2024, 18:17

Хоча фізичні механізми створення цих грандіозних пам'яток історії стають дедалі зрозуміліші, масштаби процесу не перестають дивувати дослідників, як і знання та майстерність прадавніх єгиптян. Ймовірно, стародавні єгиптяни могли використовувати водойму...