Погода чудова, але людей немає: Як виглядає зараз окупована Кирилівка (фото, відео)

У мережі показали фото та відео "курортної" Кирилівки Мелітопольського району Запорізької області, яка перебуває у російській окупації. Власники баз відпочинку та торгових точок не розраховують на успішний курортний сезон у воєнний час. Фото оприлюднюють місцеві мешканці у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

Зокрема, показано безлюдну Федотову косу, яка відокремлює Утлюцький лиман від Азовського моря. "Федотова коса сьогодні...Там тихо та безлюдно. Відкрито один магазин, у якому є товари за адекватною ціною. Магазин називається "Крісті", навпроти колеса огляду. Дійшов до Барбадосу, і на своєму шляху зустрів 6 робітників і, мабуть, 2 сім'ї, які схожі на відпочиваючих. P.s Ось яке у мене питання утворилося. Статус "відпочиваючий" деяких людей дратує та вганяє у нерозуміння, як можна відпочивати у наш час", - йдеться у дописі групи "Улюблена Кирилівка".

Місцеві ЗМІ також констатують факт того, що попри майже кінець весни, у Кирилівці, як і у всій країні, досі - затяжне 24 лютого. Зазначається, що багато власників баз відпочинку та торгових точок не розраховують на успішний курортний сезон під час повномасштабної війни, тому навіть не розпочинають підготовку до нього. Деякі підприємці взагалі виїхали з окупованих територій.

"Дивлячись на пустельні вулиці, дороги та пляжі, складається враження, що літній сезон ще дуже нескоро, а отже власники місцевого бізнесу та відпочиваючі ще просто не приїхали. Але ні, вже середина травня, у регіоні панує гарна погода, а Кирилівка та прилеглі населені пункти, куди зазвичай влітку з'їжджаються жителі з різних куточків України, практично безлюдні", - зазначають РІА "Мелітополь".

Дехто все ж іноді приїжджає у Кирилівки, але на годину-дві. Переважно це жителі захопленого військами РФ Мелітополя та інших населених пунктів, розташованих поблизу.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...