Погода на грудень 2023 року: Синоптикиня розповіла, чим здивує початок зими


Перший місяць зими в Украні може виявитись теплішим за норму. Про це повідомила синоптикиня "Укргідрометцентру" Наталія Птуха в етері телемарафону, передають Патріоти України.

"На початку грудня ми очікуємо, що до південних областів буде більше заходити тепле повітря. По південних областях 1-2 грудня очікуємо вище 10 градусів тепла. Середньомісячна температура для грудня очікується на 1-1,5 градуси вище від кліматичної норми. Опади очікуються в межах норми", - сказала вона.

Якщо говорити про першу декаду грудня, то сніговий покрив може бути в західних областях - Львівська, Волинська і Рівненська, і на північному кордону України.

"Поки що циклони, які зараз пройшли і який очікуємо в середу, на вихідні буде також фронтальна система пролягати через територію України, трохи додасться сніг в західних і північних областях. Тому цей сніговий покрив поки що буде залишатися. Після 3 грудня буде більш спокійна ситуація, переважатиме поле підвищеного тиску, антициклон на території України.

Він спричинить певне зниження температури в більшості областей. Плюси ще по півдню будуть залишатися, але решта територій буде в мінусі. Тому очікуємо, що принаймні в першій декаді грудня на заході, в Карпатах і на північному кордоні сніговий покрив буде залишатися", - зазначила вона.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...