Погодні гойдалки б'ють Україну: Останній раз такий гарячий червень у Києві фіксували ще за царювання Олександра Другого "Визволителя"

Температура повітря у столиці за останні дні побила кілька багаторічних рекордів. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, зазначають Патріоти України.

"Спекотний початок метеорологічного літа в столиці продовжує бити температурні рекорди. 11 червня в Києві вперше за 140 років середньодобова температура повітря становила +27,3 градуса, що на 1,5 градуса вище попереднього рекордного значення температури для цього дня. Кліматична норма перевищена на 9 градусів", - наголошується в повідомленні.

При цьому ніч з 11 на 12 червня в Києві виявилася найтеплішою за період з 1881 року (в нічні години температура не опускалася нижче 21,7 градуса). Попереднє рекордне значення +21,4 градуса було зафіксовано у 2010 році, зараз воно перевищено на 0,3 градуса.

Днем раніше, 10 червня, в Києві середньодобова температура повітря становила +26,3 градуса, що на 0,3 градуса вище попереднього рекордного значення температури для цього дня в 1885 році (135-річний рекорд).

Ніч з 10 на 11 червня виявилася найтеплішою за 140 років, температура не опускалася нижче 20,6 градусів. Попереднє рекордне значення +20,2 градуса перевищено на 0,4 градуса.

"За два дні встановлено чотири температурних рекорди, тобто хоча літо й запізніле, але воно ще встигне вимучити киян спекою", - йдеться в повідомленні.

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...