Погрожує звернутися до суду: Львівський активіст вимагає перекласти російськомовний виступ Зеленського

Святослав Літинський уточнив, що надати відповідь Адміністрація президента має протягом одного місяця.
Зеленський прочитав промову російською. Фото: соцмережі.

Відомий борець за українізацію Святослав Літинський надіслав лист у Адміністрацію президента через виступ новообраного президента Володимира Зеленського російською мовою. 23 травня Зеленський виступав російською під час форуму інтернет-діячів IForum. Відтак львів’янин вимагає перекласти його виступ державною мовою, передають Патріоти України.

За словами Літинського, президент, як посадова особа, під час виконання своїх обов’язків має спілкуватись державною мовою. Однак, під час форуму він виступав російською мовою.

«Вимагатиму, щоб вони переклали виступ державною мовою. Якщо вони [у Адміністрації президента] відмовляться, то буду оскаржувати відмову у суді. Зважаючи на те, що я надсилаю паперовий лист, то вони мають надіслати текстовий переклад», – сказав львів’янин Святослав Літинський.

Літинський додав, що надати відповідь Адміністрація президента має протягом одного місяця. Нагадаємо, що Святослав Літинський – це відомий львівський активіст, який у судах відстоює українську мову у різних сферах. Зокрема, він отримав перший в Україні паспорт без російської мови. Окрім цього, через суд Літинський домігся від ПриватБанку надавати виписки і чеки українською мовою та перекладу найпопулярніших українських сайтів державною мовою.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...