Погрожував "відправити у гарячу точку": В Одесі затримали чоловіка, який прикинувся військовим і вимагав гроші у матері призовника

В Одесі затримали чоловіка, який під виглядом військовослужбовця вимагав гроші у матері призовника. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області, передають Патріоти України.

Встановлено, що одесит, познайомившись із жінкою, і дізнавшись, що у неї є молодий син, під виглядом військовослужбовця почав вимагати у неї гроші. При цьому він пригрозив, що в разі несплати хлопця буде направлено на проходження військової служби у "гарячу точку".

"Очікуючи від зловмисника документи, які б звільнили сина від армії, жінка у кілька етапів сплатила зловмиснику $8 тис., а той продовжував вимагати ще. Врешті про "військовослужбовця" потерпіла повідомила правоохоронцям", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили особу зловмисника – це 46-річний житель міста. Затримали його на місці злочину – після одержання чергового траншу у розмірі $1 тис. В якості речових доказів поліцейські вилучили у нього гроші, мобільний телефон, велику кількість сім-карт, чорнові записи та дві одиниці зброї з набоями. Її скерували на проведення експертного дослідження.

Поліцейські повідомили фігуранту про підозру у вимаганні з погрозою насильства над близькими родичами (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу). Йому загрожує до дванадцяти років з конфіскацією майна. Підозрюваного помістили до ізолятору тимчасового тримання.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...