Пояснення п'яти дивних звичок, які має кожен домашній кіт

Кішки, відомі своїм розумом і ласкавим характером, здавна вважалися улюбленими супутниками, приносячи тепло і затишок у незліченну кількість домівок. Проте, ні для кого не секрет, що багато власників кішок стикалися з дивною поведінкою своїх котячих друзів.

Під впливом інстинктів поведінка кота, як і інших тварин, іноді може здаватися дивною. Замість того, щоб поспішно висловлювати здивування, важливо враховувати, що за такою незвичайною поведінкою можуть бути вагомі причини.

5 дивних звичок кожного кота

  • Топтання

Коли домашня тварина ласкаво "масажує" свого господаря або ковдру ніжними лапками, це нагадує дитячий інстинкт стимулювати вироблення молока у своєї матері-кішки, потираючи її живіт.

Ця загадкова поведінка, яка спостерігається у дорослих кішок, означає їх бажання висловити щастя, знайти розраду або навіть залишити свій запах на предметі, який вони тупцюють.

  • Спроби втиснутись у тісні місця

Коти мають вроджену тягу до невеликих просторів, про що свідчить їхня миттєва схильність залізти в маленьку коробку, поставлену на підлогу.

Така поведінка зумовлена їхньою потребою в безпеці, оскільки перебування в замкнутому просторі забезпечує котам відчуття безпеки та комфорту. Крім того, тепло, яке дає коробка, спонукає котів шукати притулку в її межах.

  • Раптовий укус

Експерти з котячої поведінки виявили, що коти можуть швидко змінювати свою поведінку, коли їх гладять. Те, що починається як приємний досвід, може раптово перерости в кусаючий інцидент.

Так, коли кішки кусають своїх господарів під час обіймів, вони не мають наміру завдати шкоди. Швидше, така поведінка є їхнім способом вираження симпатії. Однак, у міру дорослішання коти не розуміють, що їхні кігті та зуби стали більшими та гострішими.

Водночас сильний укус кота може служити явним свідченням його неприязні до надмірних обіймів або носіння на руках власника. Це також може бути спроба привернути увагу власника та залучити його до гри.

  • Біготня

Коти, відомі своїм норовливим характером, виявляють схильність швидко кидатися з одного кутка в інший.

Таку поведінку можна пояснити їхніми винятковими сенсорними здібностями, причому пухнасті котячі мають підвищений слух і зір. Саме ці органи чуття дозволяють їм виявляти непомітні подразники, невідомі для їхніх супутників-людей, спонукаючи їх швидко кидатися до дії, наче на розвідувальній місії.

  • Кіт лягає на все, що ми читаємо

Котів непереборно тягне до предметів, які тримають їхні господарі, будь то книга, газета чи ноутбук. Ця схильність походить від заспокійливого аромату їх улюбленої людини, що робить ці предмети безпечним притулком для наших котячих товаришів.

Крім того, спостерігали, як тварини відстоюють своє територіальне домінування, позначаючи книги чи комп'ютери, якими часто користувалися їхні власники. Тривалий фізичний контакт вказує на значущість і важливість цих володінь, що спонукає тварин заявити свої вимоги.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...