Покарання вже не уникнуть: Система автофіксації порушень ПДР почала "відловлювати" авто на іноземній реєстрації

Камери контролю швидкості на дорогах України почали розпізнавати машини з іноземною реєстрацією. Відтепер власники "євроблях" не зможуть уникнути покарання за порушення правил дорожнього руху, передають Патріоти України.

Як повідомив у своєму Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, новий функціонал камер запрацював 19 листопада. Його впровадження стало можливим завдяки співпраці з Держприкордонслужбою. Тепер, коли авто на іноземній реєстрації заїжджає на територію України, прикордонники вносять до бази даних номер автомобіля і інформацію про людину (ПІБ), яка знаходиться за кермом. І якщо водій перевищив швидкість на цьому авто, система автоматично знаходить автомобіліста, завдяки чому поліцейські можуть скласти протокол за порушення ПДР.

За словами Геращенко, якщо власник "евробляхи" відмовиться сплатити штраф, то на нього чекає стягнення через арешт майна або банківських рахунків. Якщо ж за кермом машини знаходився іноземець, то йому в разі відмови загрожує заборона на в'їзд в Україну при виїзді з країни (громадянину іншої країни штраф пропонується оплатити на кордоні).

Заступник міністра зазначив, що система автофіксації вже зафіксувала кілька порушень власникам авто на іноземній реєстрації. Так, перші штрафи за перевищення отримали громадяни Білорусі та Молдови. Перший з них перевищив швидкість на 38 км/год, другий – на 24 км/год.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...