Походження поки залишається загадкою: Вчені зафіксували незрозумілі звуки високо в небі

Запущені в стратосферу науковцями Національних лабораторій Sandia в США повітряні кулі із чутливим обладнанням зафіксували незрозумілі звуки, джерело яких досі не знайдено. Про це повідомляє Independent, передають Патріоти України.

За словами одного із провідних учених, залучених до дослідження, Деніела Боумана ці звуки нагадують потріскування та шарудіння. У стратосфері, яка розташована на відстані від 11 до 50 км від поверхні Землі, панує майже цілковита тиша, тому спеціальні аудіоприлади на кулях можуть вловити навіть звуки хвиль в океані, гуркіт грому чи роботу вітрових турбін.

Спочатку метою дослідників було спостереження за активністю вулканів: вони хотіли зрозуміти, чи можна за допомогою приладів, що вловлюють інфразвуки, дізнатися про близьке виверження. Однак під час експериментів деякі кулі почали фіксувати незрозумілі звуки.

На думку науковця, вони можуть можуть бути викликані якимись метеорологічними явищами або падінням метеоритів, що згорають в атмосфері. Боуман вважає, що не треба шукати розгадки походження звуків в чомусь по-справжньому містичному. Він стверджує, що нездатність знайти джерело полягає лише у недосконалості сучасної науки та обмеженості людських знань.

За словами вченого, схожі звуки фіксували у 1960-х роках, під час попередньої великої програми із запуском куль у стратосферу.

Українцям відмовляють у єВідновленні: Як діяти власникам зруйнованого житла

п’ятниця, 10 травень 2024, 9:40

Понад 400 українських сімей, чию нерухомість було знищено внаслідок повномасштабної російської агресії, отримали відмову за програмою єВідновлення. Вона не змогли отримати компенсацію, оскільки не внесли необхідні дані житла до Державного реєстру прав....

Кіт з таким на двобій навряд наважиться: Науковці показали колонію найбільших у світі щурів, котрі вирізняються великою агресивністю в здатністю до виживання

п’ятниця, 10 травень 2024, 9:28

Ці небезпечні гризуни наразі успішно підкорюють Північну Америку. Експерти з охорони дикої природи занепокоєні, що ці гризуни — інвазивний вид, і можуть зашкодити екосистемі. В американському штаті Флорида планують знищити гігантських щурів, які вирост...