Похолодання і дощі зі шквалами: Антициклон Gaya несе в Україну негоду, синоптики попередили про небезпеку

Погода в Україні в четвер, 2 вересня, буде під впливом атмосферного фронту, що переміщається, і потужного антициклону GAYA, що зумовить зниження температури повітря, принесе рясні опади на більшу частину території країни, а також очікується посилення вітру з поривами. Про це йдеться в прогнозі на сайті Meteoprog, передають Патріоти України.

Дощі та грози накриють Лівобережжя, а також центральні та південні регіони. У Вінницькій області очікуються опади, буде хмарно з проясненнями. Стовпчики термометрів покажуть в денний час близько +12... +15 градусів. У Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях пройдуть дощі. Температура повітря вдень становитиме +16...+21 градус.

У Дніпропетровській області теж очікуються опади. Термометри вдень покажуть близько +21... +24 градусів. У Львівській, Рівненській, Івано-Франківській та Тернопільській областях буде мінлива хмарність, дощі не прогнозуються. Температура повітря +12... +16 градусів вдень.

У Волинській та Чернівецькій областях - хмарно з проясненнями, пройде дощ. Стовпчики термометрів коливатимуться між показниками +14... +17 градусів. У Хмельницькій області - дощ. Температура повітря вдень +12... +15 градусів. На Закарпатті буде хмарно, без опадів і тепліше - вдень термометри покажуть +16... +19 градусів.

У Київській, Житомирській та Чернігівській областях буде похмуро і з опадами. Температура повітря вдень +14... +19 градусів. У Сумській області - похмуро і дощитиме. Стовпчики термометрів вдень покажуть +19... +22 градусів. У Харківській області пройдуть опади, буде похмуро. Температура повітря вдень +21... +24 градусів.

У Донецькій і Луганській областях пройдуть дощі. Термометри показуватимуть вдень +24... +27 градусів. В Одеській області та Криму буде хмарно, очікуються опади. Температура повітря складе близько +19... +23 градусів. У Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях - похмуро, пройдуть дощі. Стовпчики термометрів покажуть +22... +25 градусів.

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...