"Поховала на подвір’ї, сама відмивала його кров": Жителька Київщини розповіла, як російські окупанти вбили її сина

У село Гребельки на Київщині російські загарбники вторглися 3 березня. Вони одразу почали розстрілювати мирних мешканців. Місцева жителька Надія розповіла, що окупанти вбили одного її сина і поранили другого. Щоб поховати сина, жінка сама копала йому могилу просто на подвір’ї. Свою історію пані Надія розповіла журналістам проєкту "Український свідок", передають Патріоти України.

За її словами, по селу йшла колона з танків, які згодом оточили населений пункт. Окупанти постійно стріляли. Потім вони дійшли і до будинку пані Надії, де вона жила з двома синами.

"Олег пішов гріти чай, на кухні стоїть. А Володя каже: "Он, ідуть!". Як тільки Володя це сказав, чую автомат тільки "бу-бу-бу-бу-бу". Я кричу "лягайте" – і сама упала. Кажу, "Володю, відбігай від дверей", а він каже: "У мене ноги відняло", – розповідає жінка.

Володимир загинув на місці. Олег вижив, проте отримав важкі поранення у плечі. Після розстрілу чоловіків окупанти обшукали будинок пані Надії – перевіряли, чи там ще когось немає.

Потім жінка сама відмивала в будинку кров свого вбитого сина і поховала його в себе на подвір'ї. Тепер пані Надія чекає нагоди, щоб поховати сина "по-людськи". Нагадаємо, що усі вбивства цивільних є воєнними злочинами. Такі вчинки є порушенням міжнародних прав, прав людини та будь-яких моральних норм.

Е-кабінет військовозобов’язаного в Україні: Як його зареєструвати та чи замінить він похід до ТЦК

неділя, 19 травень 2024, 9:05

У суботу, 18 травня, в Україні почав почати працювати електронний кабінет військовозобов’язаного. Він є одним із нововведень, прописаних у нещодавно прийнятому законі про мобілізацію. Юрист компанії MORIS Ростислав Соботник розповів УП, як працюватиме ...

Варто знати: На які пільги можуть розраховувати дружини та діти учасників бойових дій та як їх оформити

неділя, 19 травень 2024, 8:39

В Україні родини військовослужбовців, які мають статус УБД, мають право на отримання пільг. Так, члени родини військового можуть отримати наступні пільги на комуналку:. • 75% знижка на газ, електроенергію та інші комунальні послуги (для інвалідів знижк...