Покійний був "лідером опозиції": Вчені знайшли у гробниці візира фараона ще 60 мумій (фото)

Група єгиптологів з Іспанії виявила дві гробниці, в яких перебувало майже 60 мумій. Це сталося на території стародавнього єгипетського міста Луксор. Про знахідку повідомляє La Prensa Latina, передають Патріоти України.

"Найважливішою подією цього року є відкриття двох гробниць, глибиною майже шість метрів, що складаються з двох камер кожна і містять близько 60 мумій і залишків мумій", — сказав Франциско Х. Мартін, лідер групи археологів.

За словами Мартіна, дві вторинні гробниці з'єднані двома поховальними камерами й характеризуються відсутністю епіграфів, які були знайдені в гробниці візира Аменхотепа-Хюї, яка містить 30 колон з епіграфами.

Об'єкт є свідченням того, що гробниця візира в якийсь момент стала некрополем. "Вони почали будувати інші гробниці з різних династій всередині гробниці візира, оскільки це місце було священним", — зазначили вчені.

Аменхотеп-Хюї був візиром фараона Аменхотепа III протягом останньої третини його правління. Він був родом з північного Єгипту і вважався "лідером опозиції" на тлі нових релігійних течій, які просував Ахенатен, син і спадкоємець фараона.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...