Поклав собі в рота запалену петарду на знак протесту: У Польщі страшною смертю помер військовий-пенсіонер

У Варшаві (Польща) під час протесту медиків біля канцелярії прем’єр-міністра 70-річний колишній військовий поклав собі в рота запалену петарду. Чоловіка з покаліченим обличчям доправили до лікарні, намагаючись врятувати. Однак від отриманих травм він помер. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Onet.pl.

Зазначається, що вибух стався вранці 18 вересня, коли медики проводили прес-конференцію, яку одразу ж призупинили. Уточнюється, буцімто екс-військовий був невдоволений цим мітингом.

За словами правоохоронців, вибух, які почули присутні, не був пострілом з пістолета. За їхніми даними це була, ймовірно, петарда, чи інший вибуховий предмет. Наразі поліція розслідує цей інцидент.

Про те, що чоловік кинув собі до рота саме петарду, пише Тvp.info.

Згідно з інформацією RMF FM, загиблий – військовий пенсіонер.

Видання уточнює, буцімто правоохоронці знайшли у нього прощальний лист, в якому йшлося про те, що чоловік, зокрема, протестував проти мітингу медиків, оскільки він є політичним.

Зазначимо, що на акції протесту в Польщі медики вийшли ще 11 вересня. Активісти мають вісім головних вимог, основна з яких – підвищення зарплати. Уже тиждень біля канцелярії прем’єра розташоване "біле містечко" – протестувальники встановили намети та стенди.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...