Поквартирна мобілізація: В Україні посилили роздачу повісток за місцем проживання

Минулого року в Україні розпочались перші конфлікти військовозобов’язаних з представниками ТЦК, передають Патріоти України.

Разом з тим є й позитивні приклади посилення мобілізаційних заходів. Так, ініціатива посадовців міської ради разом з представниками ТЦК ходити по квартирах у Запоріжжі дала свої перші результати, розповів перший заступник міського голови Олександр Власюк.

За словами посадовця, в місті збільшено кількість груп, які працюють в напрямку оповіщення населення. Представники ТЦК під час таких обходів виписують не бойові повістки, а ті, за якими чоловік зобов’язаний уточнити облікові відомості в ТЦК.

«Відповідно до рішення виконавчого комітету ми спочатку сформували 15 робочих груп, а станом на зараз їх вже 28. Представники міської ради працюють разом з працівниками ТЦК у семи районах міста. Починаючи з 29 листопада, ми разом з ТЦК обійшли понад 25 тисяч адрес містян. Крім цього, тепер наші спільні групи виходять працювати і на вулицях», — каже Олександр Власюк.

До цього він додає, що вже є затверджений графік роботи. «Працюємо з понеділка по п’ятницю, але плануємо ще і в суботу», — уточнює посадовець.

За словами Власюка, напередодні змін в мобілізаційному законодавстві, містяни відверто кажуть, що не розуміють того, як мобілізація буде проходити далі.

«Процес оповіщення в місті проходить спокійно, готуємось до запланованих змін в законодавстві», — каже Власюк та уточнює, що повістки видають саме представники ТЦК, а працівники міської ради присутні заради того, щоб нівелювати можливі конфлікти.

План не спрацював: Суд визнав ухилянтом ексстудента духовного вишу, який сховався від ТЦК у машині

понеділок, 20 травень 2024, 11:56

Решетилівський районний суд Полтавської області визнав винним колишнього студента духовної колегії в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив три роки позбавлення волі. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані су...

Далекобійників не перевірятимуть? У Держприкордонслужбі розповіли про перетин кордону водіями

понеділок, 20 травень 2024, 11:50

Протести далекобійників, які частково перекривали трасу Київ-Одеса у суботу, 18 травня, могли стати причиною зміни рішення про сувору перевірку водіїв при перетині кордону. Звичайно, це лише припущення, але вчора, 19 травня, речник ДПСУ Андрій Демченко...