Поки чиновників бронюють: В Україні нейрохірурга мобілізували як стрільця - він загинув на фронті

Заступниця голови медичного комітету ВР, нардепка Оксана Дмитрієва розповіла, що медика-нейрохірурга мобілізували на фронт стрільцем, і він загинув. Про це депутатка розповіла в інтерв'ю виданню "Телеграф", передають Патріоти України.

За її словами, під час одного з візитів до лікарні (про який саме медзаклад йдеться, чи місто, видання не уточнює – Ред.) медики розповіли нардепці, що їхнього нейрохірурга мобілізували на фронт стрільцем. На жаль, цей чоловік вже загинув. Тепер в цій лікарні, яку нардеп не називає, не вистачає нейрохірургів.

"У них була ще жінка-хірург, але вона завагітніла. Тепер лікарня у розпачі, що у них не вистачає людей для повноцінної команди лікарів", – розповіла Дмитрієва. Нардепка пояснила, що розумію потребу у лікарях на фронті.

"Ми розуміємо, що там (на фронті – Ред.) вони теж мають бути. Проте таких спеціалізованих лікарів, підготовка який займає не один рік, все ж таки потрібно залишати в цивільній медицині, щоб вони лікували і цивільних, і військових. Все ж таки операції важкі мають виконуватися у лікарнях", – вважає вона. Водночас, Дмитрієва наголосила на неприпустимості мобілізації медиків на інші військові спеціальності, наприклад стрільцями.

Штраф за конденсат від кондиціонера - правда чи міф? Чи доведеться українцям платити за порушення

понеділок, 8 липень 2024, 10:56

В Україні законопроєкт, який передбачав штрафи за неправильно встановлені кондиціонери, було відхилено. Наразі жодних штрафів за кондиціонери в Україні немає, і відповідні правила не було впроваджено на законодавчому рівні, передають Патріоти України. ...

В Україні частково скасували графіки відключень на 8 липня: Чого чекати

понеділок, 8 липень 2024, 10:27

З 10:30 до 14:00 обмеження скасовані для всіх областей, заявили в "Укренерго", передають Патріоти України.