Поки чиновники звітують про успіхи: В Україні знову зникло село, люди там вимерли

В Чернігівській області повністю вимерло село Блешня. Останній мешканець населеного пункту помер у березні 2021 року. Про це розповіла староста Алла Протапщук каналу "Суспільне", передають Патріоти України.

Раніше село Блешня входило до складу Орликовського сільради. З початку 1990-х років з шести сіл сільради залишилися без людей три. Приблизно п'ять років тому помер останній житель села Хандобоківка, а ще раніше з обліку зняли село Городок. Зараз в Орликовському Старостинському окрузі залишилося з трьох лише два села - це Мохи і Баранівка. Там живе по 150 осіб.

Для довідки

Блешня - село в Україні, яке займало площу всього 0,19 км2, в Семенівському районі Чернігівської області. Засноване в 1734 році. Орган місцевого самоврядування - Орликовська сільрада. На початку березня 2021 в селі помер останній постійний житель. Це була жінка, її звали Тетяна Крижева. Зазначимо, що жінка жила в селі одна на протязі багатьох років.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно