Поки головний олігарх країни не дофарбував дві обіцяні будки на Донбасі. "Это время, когда нужно думать не только о себе": Ярославський дав $3 000 000 на боротьбу з короновірусом

В Kharkiv Palace відбулося засідання першого в Україні антикризового штабу на чолі з Олександром Ярославським, власником і президентом групи DCH, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Українські новини».
На зустріч в приналежному бізнесменові готелі Kharkiv Palace 5* прибутку харківський мер Геннадій Кернес і губернатор Харківщини Олексій Кучер. Приблизно через годину представники ЗМІ змогли задати питання членам антикризового штабу.
«Олександр Ярославський управляє штабом, його основна місія - організувати наповнення бюджету цього фонду всім необхідним. Це маски, це тест-системи, це апарати штучного дихання. Ми також обговорили питання залучення інших бізнесменів», - повідомив глава обладміністрації Харківської області Олексій Кучер.
Окремо Кучер повідомив журналістам «Харків Times», що після вчорашньої зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками українського бізнесу Ярославський «умовно закріплений за Харковом».
Геннадій Кернес підкреслив: «Есть инициатива Александра Ярославского, чтобы мы могли обеспечить возможности региональной медицины для защиты жителей области, города Харькова от коронавируса. Для этого мы создали этот штаб и приглашаем бизнесменов, которые располагают какими-то возможностями, участвовать в этой инициативе. Мы обязуемся сделать все возможное, у нас есть Ярославский как флаг, есть наши возможности — и у губернатора, и у меня как у харьковского городского головы, чтобы люди, особенно старшего поколения, почувствовали заботу о себе».
Мер також анонсував проведення 19 березня наради харківської влади і бізнесу з метою залучення підприємців до боротьби з епідемією.
У свою чергу, Олександр Ярославський, сказав: «Харьковщина всегда отличалась сплоченностью. У нас был когда-то вызов Евро-2012, мы все сплотились и провели это мероприятие на высшем уровне. Сейчас ситуация несколько сложнее. Но надо просто вспомнить, что ты харьковчанин, слобожанщанин, залезть в карман поглубже и вытащить оттуда побольше».
Бізнесмен підтвердив, що його друг, власник компанії Alibaba, Джек МА надав Україні тест-системи для 1 мільйона осіб загальною вартістю 80 мільйонів доларів. У Китай за ними полетить президентський борт.
Ярославський підкреслив, що тести на 200 тисяч людей залишаться на Харківщині, і розповів про свої фінансові пожертви в подолання кризи: «На национальную программу, которую вчера озвучил президент, — на медицину, на людей старшего возраста — я дал вчера $ 2 млн. И сегодня на региональную харьковскую программу выделил еще $ 1 млн. Надо будет больше, дам больше. Это время, когда нужно думать не только о себе».
Також Ярославський закликав своїх колег-бізнесменів «не только со слезами на глазах вспоминать, как они любят Харьков и Слобожанщину, а засунуть руку в карман до манжет, и от души дать родному региону. Фамилии все известные, обязательно опубликуем, кто дал, кто не дал. Деньги мы соберем точно. Харьковщина не останется без медицинского оборудования и материалов, а пенсионеры не останутся без внимания».
На завершення брифінгу Олександр Ярославський подякував представникам місцевої влади за співпрацю і сказав, що вони «моментально включились».
«Задача эта нам по плечу, мы ее решим, как решали все до этого», — резюмував меценат.
Антикризовий штаб наразі займається збором інформації про потреби медустанов регіону, щоб оцінити загальний обсяг необхідного фінансування, оскільки на сьогоднішній день відома тільки чисельність соціально вразливих груп населення і приблизні витрати на забезпечення їх продовольчими наборами. Штаб буде регулярно надавати звіти про свою діяльність в розрізі джерел фінансування і статей витрат.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...