Поки інші за вкрадені мільйони гуляють на волі: Грабіжник отримав сім років тюрми за п’ять пачок цигарок

На Львівщині безробітний отримав сім років позбавлення волі за пограбування магазину. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на вирок Стрийського міськрайонного суду Львівської області від 20 березня, передають Патріоти України.

Злочин трапився 24 листопада 2022 року. Чоловік, перебуваючи у магазині «Градус», що у Стрию Львівської області, викрав з вітрини дві пачки цигарок Marlboro Gold вартістю 83 грн кожна і три пачки цигарок Sobranie Black ціною 130 грн кожна. Товар заховав до кишені куртки, але цю витівку помітила продавчиня. Жінка зробила йому зауваження, та він не відреагував. Не розрахувавшись за цигарки, чоловік покинув крамницю і на власний розсуд розпорядився викраденим майном.

Загальна сума завданих збитків становила 556 грн. У суді обвинувачений повністю визнав вину і щиро розкаявся. Він підтвердив, що без дозволу продавця взяв цигарки і не розплатився за них. Додав, що спочатку поклав продавцеві 200 грн, бо хотів за ці гроші купити цигарки, однак вона пішла в підсобку і він забрав ці кошти. Планував згодом повернути гроші за цигарки, але його матір не мала кому віддати гроші за цигарки, а він сам боявся іти до магазину.

Потерпілий проігнорував розгляд справи. Натомість подав до суду заяву, в якій просив засідання проводити без нього. «Призначаючи вид і розмір покарання обвинуваченому, суд враховує характер та суспільну небезпеку скоєного ним кримінального правопорушення, раніше не судимого, пом’якшуючі вину обставинами якими є те, що підсудний щиро кається у скоєному та активно сприяв розкриттю злочину, обтяжуючі вину обставини не встановлені, шкода не відшкодована, а тому рахує правильним призначити йому кримінальне покарання у виді позбавлення волі», – сказано у вироку. До набрання вироком законної сили обвинувачений сидітиме під цілодобовим домашнім арештом.

"Була морально вбита": На Сумщині мати поховала сина-військового і померла сама

четвер, 18 квітень 2024, 17:22

У селі Манухівка Новослобідської громади на Сумщині одразу після похорону сина, який загинув захищаючи Україну, померла його мати. У жінки не витримало серце. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. 25-річний Владислав був уродженцем села ...

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...