Поки хтось кричить про мир. Стягують танки і техніку: Росія влаштувала підозрілий "движ" на Донбасі

На тимчасово окупованій території Донбасу помітили масове пересування військової техніки Російської Федерації. Йдеться про танки, БМП, паливозаправники. Крім того, країна-агресор під виглядом гуманітарної допомоги везе терористам величезні партії паливно-мастильних матеріалів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав військовий експерт, координатор "Інформаційного спротиву" Костянтин Машовець, передають Патріоти України.

"На Донецькій кільцевій у Пролетарському районі фіксувалася автоколона з 11 армійських паливозаправників, що рухалися в західному напрямку. Через Торез на північ рухалися чотири трали з танками. В районі Каштанового помічено пересування через Ясинувату окремих одиниць ББМ (судячи з усього, БМП) і автотранспорту, як до лінії фронту, так і у зворотному напрямку. Фіксувався проїзд до семи одиниць", – написав він.

Про те, що російські окупанти не мають наміру дотримуватися мирних домовленостей, свідчать і обстріли позицій сил ООС, а також цивільного населення.

Так, за словами Машовця, в період з 12 по 19 листопада підрозділи 1-го і 2-го оперативних угрупувань російських окупаційних військ на Донбасі здійснили 107 вогневих нальотів. В ході відкриття і ведення вогню збройні формування окупантів використовували – автоматичне стрілецьке озброєння, великокаліберні кулемети, ручні і станкові гранатомети, штатне озброєння БМП-1/2, в окремих випадках – ЗУ-23-2 та ПТРК, а також застосовували озброєння, яке підпадає під обмеження, згідно з положеннями Мінських угод. Це 122-мм артилерійські системи, 100-мм протитанкові гармати і 120/82-мм міномети.

"Вогневі удари завдавалися противником по позиціях українських військ в районі населених пунктів: Новотошківське, Південне, Хутір Вільний, Золоте, Луганське, Троїцьке, Новолуганське, Зайцеве, Піски, Мар'їнка, Верхньоторецьке, Лебединське, Новоселівка, Новотроїцьке, Березове, Славне, Красногорівка, Світлодарськ, Гнутове, Пищевик, Тарамчук і Широкине", – уточнив військовий експерт.

Крім того, окупанти не припиняють активне ведення повітряної розвідки із застосуванням БПЛА для виявлення змін у бойових порядках угруповання Об'єднаних сил і активізували дії снайперських і маневових груп РЕР/РЕБ практично вздовж усієї лінії зіткнення.

"При цьому артилерійські та мінометні розрахунки противника, виділені в так звані "чергові сили", перебували у стані постійної бойової готовності до нанесення вогневих ударів по бойових порядках Об'єднаних сил. З ними щодня проводилися тренування", – зазначається у звіті.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...