Поки на захист для бійців ЗСУ бракує грошей: Керівництво ЗСУ вирішило підняти собі премії (документ)

Керівництво Збройних сил України звернулося до міністра оборони і уряду з проханням нарахувати їм додаткові надбавки на особливий період в розмірі від 372% до 10%, залежно від рангу. Про це написав у себе на каналі в Telegram ветеран АТО Олександр Грамарчук (Грім), передають Патріоти України.

Відповідно до опублікованого в мережі документу, прохання про додаткові виплати керівництво
ЗСУ аргументує "підвищенням мотивації" і "досягненням стабільного морально-психологічного стану".

У документах зазначено, що найвищу надбавку - в 372% від поточних виплат – має отримати головнокомандувач Збройних Сил України, його заступник - 315%, начальник Генерального штабу - 307%, командувач Об'єднаних сил - 306%. У той же час за особливості проходження служби всьому керівництву української армії пропонується виплатити надбавку в 100%. У той же час найнижчі надбавки - близько 10% - пропонується виплатити начальникам підрозділів в тилу і окремих підрозділів, підпорядкованих Міноборони.

Ветеран прокоментував ситуацію, уточнивши, що ніяких надбавок для звичайних військовослужбовців, згідно з документом, не передбачено.

"Хочу вас привітати, тому що ви в черговий раз зробили себе разом. Керівництво ЗСУ так переживає за благополуччя солдата ... вирішили підняти собі, бідним, премії", - написав автор публікації.

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...