Поки Москва морить наших голодом. Близько 10 тис. грн на одного! У Мін'юсті розповіли про витрати на утримання російських полонених

Україна витрачає на утримання одного російського військовополоненого близько 10 тисяч гривень щомісячно. У цю суму входить харчування, комунальні послуги, зарплата персоналу, охорони, конвою тощо, передають Патріоти України.

Про це розповіла заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька в інтерв'ю виданню "Укрінформ". Вона наголосила, що за підсумками 2022 року нормально прорахована вартість утримання полоненого в таборі саме така.

Висоцька нагадала, що раніше у Мін’юсті називали суму у три тисячі гривень на місяць на одного полоненого окупанта, однак це був дуже грубий і некоректний підрахунок, який містив лише харчування та комунальні послуги.

Зауважимо, що про яку б суму не йшлося – вона лягає на плечі українських платників податків, яких 24 лютого прийшли вбивати ці полонені.

Нагадаємо: у липні 2022 року Висоцька провела екскурсію для ЗМІ в одному з таборів, де утримуються російські військовополонені. Вона наголосила, що окупантів утримують, згідно з умовами Женевської конвенції.

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...