Поки що тихо клянуть "спецоперацію" Путіна: Більше половини росіян вже "відчули, що збідніли"

У 2022 році близько 53% росіян заявили, що відчули падіння добробуту. А ще 59% відзначили, що в найближчі півроку сильно турбуватимуться про власні доходи через зростання цін, інфляцію, загальну економічну ситуацію в країні та падіння доходу сім'ї в цілому. Про це в неділю, 22 січня, пише РБК з посиланням на дослідження консалтингової компанії "Яків та партнери".

Серед опитаних 46% громадян РФ відзначили погіршення ситуації із заощадженнями та накопиченнями, а також поскаржилися на погане фізичне та емоційне здоров'я.

Про зниження якості дозвілля та відпочинку заявили 42% росіян.
"За останній рік респонденти знизили витрати на предмети розкоші (9%), подорожі за кордон (9%) та по країні (4%), розваги (8%), харчування поза домом (6%), електроніку (3%) та техніку (2%), при цьому вони збільшили витрати на ЖКГ (55%), лікарські препарати (38%), харчування будинку (35%), зв'язок та інтернет (28%), побутову хімію (28%) та медичні послуги ( 22%)", - сказано у повідомленні.
Ще 42% опитаних заявили, що незабаром практично не зможуть купити одяг.
При цьому 78% вважають, що повернення до нормального життя без санкцій та світової ненависті, які вплинули на їхнє життя, може зайняти від року до кількох років.
Зазначимо, згідно з опитуванням, більшість громадян України вважають справедливими та обґрунтованими відключення електрики через терористичні атаки Росії по об'єктах критичної інфраструктури країни.

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...

У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...