Поки скрепи топчуться на місці: Заснована українцем компанія готується запустити ракету в космос (фото)

Ракета-носій Alpha американської компанії Firefly Aerospace, заснована українцем, вже зайняла своє місце на пусковому стенді бази ВПС США Ванденберг, звідки вона відправиться в дебютний політ. Про це розповіли в прес-службі компанії, передають Патріоти України.

Firefly Alpha встановили на стартовому майданчику 12 квітня, якраз у річницю першого польоту людини в космос. В наступні кілька тижнів їй належить пройти фінальні передпольотні тести.

"Чотири роки... і 10 хвилин", - так прокоментував процес підйому ракети на стартовий стенд засновник компанії Макс Поляков на своїй сторінці в Facebook.

Firefly Aerospace - це приватна аерокосмічна компанія, яка надає космічні транспортні послуги - від низької навколоземної орбіти - до Місяця. А ракету Alpha вже називають конкурентом Falcon-1 американського винахідника і мільярдера Ілона Маска.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...