Поки ветеранів АТО виганяють з маршруток, не кажучи про житло: На квартири суддям ВАКС виділили 65 млн гривень

Суддям Вищого антикорупційного суду України куплять службові квартири, на які виділили 65,5 млн гривень. Про це з посиланням на рішення зборів суддів ВАКС і Апеляційної палати ВАКС від 8 жовтня пише "Судово-юридична газета", передають Патріоти України.

Відзначається, що потребу в житлі мають 35 із 38 суддів. Так, 45379 млн грн піде на покупку службових квартир для суддів першої інстанції Антикорупційного суду, а ще 20 077,600 грн – на житло для суддів АП ВАКС.

Максимально можлива ціна, за якою можна буде придбати квартири, становить 2,5 млн грн за одну. У ВАКС повідомили, що кошти на закупівлю житлової площі були виділені з бюджету раніше за статтею "Капітальне будівництво (придбання) житла".

Суддям для того, щоб отримати житло, достатньо буде подати голові відповідну заяву. Проживати в службових квартирах можуть не тільки судді, а й члени їхніх сімей. При цьому житло надається в користування в Києві та передмістях.

Якщо суддя придбає власну житлоплощу, протягом 10 днів він зобов'язаний попередити про це житлово-побутову комісію суду. Після припинення роботи в ВАКС суддя повинен виселитися зі службової квартири. Не можуть бути виселені тільки особи, які пропрацювали в суді більше десяти років. Крім того, службове житло суддів за законом підлягає цілодобовій охороні (за наявності відповідної заяви судді).

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...