Поласувати не вийде? Безкінечні дощі згноїли урожай знаменитої мелітопольської черешні

Безкінечні дощі згноїли урожай знаменито…

Райдужні прогнози щодо урожаю мелітопольської черешні геть зруйновані погодою. Про це повідомляє РІА-Мелітополь з посиланням на директора Мелітопольської дослідної станції садівництва ім. М. Ф. Сидоренка Володимира Сеніна, передають Патріоти України.

Мелітопольська черешня гниє на деревах через надлишок вологи. Із одним із найпопулярніших у покупців сортів – Валерій Чкалов справи геть кепські. При тому, що ця черешня тільки дозріває. "Черешня перебуває на межі. Самі дерева почувають себе нормально, а ось плоди від надлишку вологи розтріскуються, загнивають. Якщо говорити про сорти, які зараз дозрівають, зокрема, Валерій Чкалов, то це дуже сумна картина. Дуже складно вибрати цілі плоди. При такій погоді загнивання відбувається протягом 5-10 годин", – каже директор дослідної станції.

Трохи краще ситуація з середньопізніми та пізніми сортами, але якщо дощі триватимуть, то і тут на добрий врожай годі і чекати. Особливо прикро садівниками, що прогнози на врожай були райдужні – із кожним дощовим днем оптимізм втрачається. "Сам потенційний урожай в місті ще три тижні тому був непоганий, а тепер, за фактом, може бути гіршим, ніж в минулому році", – підсумовує Сенін.


"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...