Полетів по пекла: У Лівії ліквідовано найманця ПВК "Вагнер", який воював на Донбасі (фото)

Російські журналісти дізналися історію убитого в Лівії російського найманця ПВК "Вагнер" Володимира Скопіонова "Морпіха", який також воював проти України на Донбасі, передають Патріоти України.

Як пише "Нова газета", 39-річний петербуржець загинув ще в січні 2020 року. Про його ліквідацію масово писали численні пабліки терористів "ДНР", адже у 2015 році Скопіонов брав участь в бойових діях в складі "Імперського легіону" на Донбасі.

Однак влітку 2017 року терорист завербувався у "Вагнер" і вирушив у пошуках наживи в Сирію, а потім до Лівії, де згодом і був убитий.

Інформацію про загибель окупанта в африканській країні підтвердила і його мати Тетяна Скопінова, яка живе в петербурзькому Купчиному. За словами жінки, її син з 2017 року служив в "якихось секретних військах", воював у Сирії, а в грудні 2019 року був відправлений до Лівії.

"Мамо, мене відправляють в Африку. У Сирії почали мало платити, мені треба гроші заробити", – згадує Скопінова слова сина.

Вона розповіла, що 27 січня про загибель Володимира повідомив "товариш з Донбасу", а також один із товаришів зі служби в Сирії.

У яких "секретних військах" воював Скопіонов, стало зрозуміло, коли мати показала його нагороди і фото: так званий "окопний хрест" групи "Вагнера" з гравіюванням особистого номера М-3696, "орден" "За перемогу над ІДІЛ. Сирія" і незрозумілу медаль з арабською в'яззю. Крім того, президент Росії Володимир Путін нагородив найманця медаллю "За відвагу".

Сирійські медалі найманця

Де похований найманець Скопіонов, невідомо. Оскільки після спілкування з "представниками командування" його мати категорично відмовилась продовжувати говорити з журналістами.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...