"Полежав, дай полежати наступному": На Черкащині копачі могил викинули небіжчицю з місця поховання

За словами копачів, кістки відклали, щоб потім перенести в інше місце. Та чомусь цього не зробили.
Копачі викинули кістки невідомої небіжчиці. Фото: соцмережі.

У селі Колодистому Тальнівського району на Черкащині копачі могил викинули людські рештки з поховання. Інцидент стався наприкінці зими, але відомо про нього стало нещодавно, передають Патріоти України.

"У нас на кладовищі люди часто займають певну ділянку землі для себе на майбутнє. Зазвичай біля могил родичів чи когось із подружжя. Насипають горбок землі, потім за ним доглядають, вставляють штучні квіти. Родина найняла копачів, щоб вирили яму на такій ділянці, бо настав час. Поки копали, знайшли в землі кістки", — говорить сільський голова Олексій Сарана.

За словами копачів, кістки відклали, щоб потім перенести в інше місце. Та чомусь цього не зробили. Про знахідку нікому не сказали. Працівника кладовища у селі нема. Коли зійшов сніг, люди побачили людські рештки: череп, кістки рук і ребер.

"Коли почув про цю ситуацію, знайшов тих копачів. Вони зізнались, що то їхня провина. Змусив викопати ще одну яму, покликав священника. Перепоховали небіжчицю за християнським звичаєм. Найдивніше, ніхто не пам'ятає, кого там могли поховати. Обшукали архіви й документи. Єдине знаємо, що то була жінка. Похованню не один десяток років. За ним ніхто не доглядав", — каже Олексій Дмитрович.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею 297 про наругу над могилою. Копачам загрожує штраф або обмеження волі до 3 років.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...