Поляки образилися на Jerry Heil та закликають не голосувати за Україну: Що сталося

Поляків у соцмережах розгнівав світшот однієї з представниць України на Євробаченні Jerry Heil з написом Banderaciaga – вони навіть закликають не віддавати свої голоси за українських виконавиць. Про це йдеться у дописах користувачів X (колишній Twitter) та у польському виданні fakt.pl, передають Патріоти України.

У березні 2024 року Jerry Heil (справжнє ім’я Яна Шемаєва) опублікувала у соцмережі відео, де виконує пісню Teresa & Maria. Вона одягнута у кофту кольору хакі від українського бренду Hype Labs із написом Banderaciaga. Надпис поєднує прізвище очільника Організації українських націоналістів Степана Бандери та дому моди Balenciaga.

На це звернуло увагу польське інтернет-видання Warnewspl, через що в соцмережах розгорівся неабиякий скандал. Поляки висловили обурення через напис на кофті. Зокрема відреагувала й польська політична діячка Анна-Марія Жуковська – вона закликала не віддавати Україні жодного голосу на цьогорічному пісенному конкурсі.

«Якщо Україна буде просувати Бандеру у своїй історичній політиці, це відштовхне Європу, яка має однозначну думку про нацистських колабораціоністів. Націоналістам я кажу «ні»!» – написала Жуковська.

«Представниця України у світшоті з написом: Banderaciaga. Немає слів. Дозвольте написати так: НІ викладанню української історії в польських школах. Давайте дамо тим українським дітям, які навчаються в Польщі, шанс дізнатися історичну правду», – написав у себе на сторінці польський музикант Ян Поспєшальські.

«Banderciaga – поєднання нациста-геноцидника Бандери та бренду з прямим відсиланням до сатанізму. Зустрічайте представницю України на Євробаченні», – йдеться у дописі одного з користувачів X.

В Україні запустили електронну чергу до ТЦК: Як записатися і що треба знати

понеділок, 20 травень 2024, 2:35

Міністерство оборони розпочало тестування свого нового сервісу - електронної черги до ТЦК та СП. Попередній запис уже доступний у 19 територіальних центрах комплектування. Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі Міноборони. Так, тестування серві...

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс прокоментував перемогу Усика

неділя, 19 травень 2024, 23:55

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс привітав Олександра Усика з перемогою над Тайсоном Ф’юрі. Відповідний текст він написав у соцмережі Х, передають Патріоти України. «Сьогодні ввечері ми стали свідками приголомшливого бою і твору історії. Я ради...