Поляки почали збирати кошти на зимове спорядження для українських військових

У Польщі у вівторок, 6 грудня, стартувала кампанія зі збирання грошей на закупівлю зимового спорядження для бійців бронетанкової бригади імені Пшецлава Ланцкоронського, що створюється в Україні. Про це повідомило Польське радіо.

Голова аукціону zrzutka.pl, через який здійснюється збирання коштів, Бартош Янович повідомив, що українська сторона звернулася з ініціативою провести аукціон пам'ятних речей, пожертвуваних спортсменами.

Серед іншого, на аукціон були виставлені передані українськими боксерами Віталієм та Володимиром Кличком та Василем Ломаченком пам'ятні предмети, а також речі, передані польським футболістом Гжегожем Крихов'яком.

Організатори хочуть заохотити інших польських та українських спортсменів, а також спортсменів з інших країн пожертвувати на аукціоні свої кубки чи спортивні пам'ятні речі.

Донори, які пожертвують найбільшу суму, отримають, зокрема, фотографії з автографами братів Кличків чи бутси Гжегожа Крихов'яка. До діяльності щодо просування аукціону також приєднався благодійний Фонд Кульських, який з початку повномасштабного вторгнення РФ передає в Україну медичну допомогу.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...