Полярникам на "Академіку Вернадському" доведеться зимувати другий сезон поспіль? Зміна не змогла дістатися Антарктиди

Час, коли кораблі можуть дістатися до берегів шостого континенту добігає кінця. Південна півкуля наближається до зими.

Полярники експедиції-2020

У найближчі тижні антарктична станція «Академік Вернадський» буде доступна українським полярникам тільки в ході 3D-туру: через пандемію коронавируса, що розгорнулася в усьому світі, 25-а Українська антарктична експедиція не змогла дістатися до місця призначення в Антарктиді. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки, зазначають Патріоти України.

Уточнюється, що експедиція вирушила 16 березня, але так і не змогла потрапити в Антарктиду, і повернулася 20 березня в Київ.
«Карантин в Чилі і багатьох країнах Південної Америки змусив скоригувати плани. Три дня експедиція перебувала в Стамбулі і була змушена повернутися до Києва сьогодні пізно ввечері», - розповів глава Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.
У відомстві запевняють, що всі члени експедиції захищені від вірусу: забезпечені респіраторами, окулярами, антисептиками тощо.
«Зараз учасники експедиції почувають себе добре, після приземлення літака вони пройшли температурний скринінг. Незважаючи на це, весь склад експедиції добровільно поїхав на тимчасову обсервацію, а на наступному тижні всім буде зроблений лабораторний тест на наявність коронавируса », - йдеться в повідомленні.
В цей час МОН та Національний антарктичний науковий центр у співпраці з Міністерством закордонних справ і диппредставництвом в Чилі «шукають шляхи», щоб доставити експедицію на станцію «Академік Вернадський». Там 25-я УАЕ повинна змінити на станції своїх колег, які працюють на «Вернадського» вже близько року.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...