Поліція намагалась "нічого не помітити": Живодер застрілив вагітну собаку, яка мирно спала (фото 16+)

Удень 22 травня в селі Соколове Чугуївського району застрелили собаку. Із заявою про вбивство собаки до поліцейських звернулася місцева жителька. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області, передають Патріоти України.

"Для перевірки інформації на місце події виїхали працівники групи реагування патрульної поліції відділу поліції №2 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області. Правоохоронці вилучили тіло тварини та направили на експертизу", — розповіли в поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Убивці собаки загрожує до трьох років тюрми. Поліцейські встановлюють зловмисника.

Харківська зоозахисниця Марина Суркова повідомила, що спочатку поліцейські хотіли приховати убивство. Коли місцеві мешканці побачили, що чоловік застрелив тварину, вони викликали поліцію. Місцеві поліцейські та староста не хотіли викликати слідчо-оперативну групу, самі забрали гільзу та поїхали разом зі старостою до вбивці.

"В'ячеслав Т. вбив з рушниці вагітну собаку, яка мирно спала. Це побачили свідки і викликали поліцію. Приїхала поліція, а потім на місце злочину приїхав староста села Геннадій Кузьмич. Поліцейські відмовилися викликати на місце слідчо-оперативну групу, яка повинна була скласти протокол огляду місця події, опитати свідків і забрати труп собаки на експертизу. Проте поліціянти підібрали гільзу (речовий доказ) і забрали її з місця злочину. Після чого разом з Кузьмичем поїхали до В'ячеслава Т.", — розповіла Марина Суркова.

Людям, які заявили в поліцію про вбивство та стояли біля трупу собаки, поліцейські сказали, що провели обшук у будинку цього чоловіка та начебто не виявили рушниці. "Цікаво як вони "проводили обшук" без рішення суду і слідчого? Звісно, що труп собаки (речовий доказ зі слідами злочину) залишили на місці і поїхали на "важливий виклик". Після чого заявниця намагалася кілька разів додзвонитися на номер 102, але там чула лише короткі гудки... Ймовірно, вбивця собаки має зв'язки з місцевою владою чи поліцією", — зазначила Марина Суркова.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно