Поліція не реагувала: Біля російського посольства в Ризі невідомі зірвали плакати на підтримку України

У латвійській столиці Ризі минулими вихідними кілька людей зірвали плакати, які стосувалися підтримки України, поліція запевняє що фіксує адміністративні порушення, передають Патріоти України.

Деталі: Про зняття плакатів на підтримку України повідомив активіст Яніс Пелцис, який розмістив відео у соцмережі Х На відео видно, які дві жінки зривають плакати, ще один чоловік обурювався зйомці цього. Активіст зазначив, що поліція не реагувала на інцидент.

Однак згодом речниця Держполіції Гіта Гжибовська заявила, що в ситуаціях, коли поліція виявляє порушення, спрямовані проти підтримки України, зокрема пошкодження відповідних плакатів, особи притягуються до відповідальності. За її словами, в суботу та в неділю за псування таких плакатів було оштрафовано по одній людині.

Загалом за суботу за різні порушення біля посольства Росії було порушено 12 проваджень щодо адміністративних правопорушень, а також затримано кілька осіб. Цей випадок теж буде оцінено відповідним чином, додала представниця поліції.

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...