"Поліція не вжила жодних заходів": Вокаліст київського гурту заявив, що його викрали і побили представники ТЦК у Чернівцях

Після резонансної мобілізації музикантів гурту Junket про аналогічний випадок повідомили учасники київського гурту Intermezzo, передають Патріоти України.

24-річний вокаліст колективу Володимир Білик розповів у Instagram, що в Чернівцях представники ТЦК незаконно затримали та побили його разом із 25-річним Андрієм Дулецьким. За інформацією, опублікованою на сторінці гурту Intermezzo, інцидент стався 16 січня. Представники ТЦК нібито посадили хлопців в автомобіль без номерних знаків, змусили одного з них пройти ВЛК за місцем реєстрації, після чого побили обох.

Володимир Білик заявив, що працює вчителем на 1,25 ставки, тому не підлягає мобілізації. У Андрія Дулецького нібито є "висновок про непридатність за станом здоров'я", але він "у сімейного лікаря".

Після ТЦК хлопців нібито повезли за місто, на блокпості вони заявили про викрадення та вибралися з машини. На місці знаходилися представники поліції, які не стали їм допомагати. "Після прийняття поліцією заяви представники ТЦК нас почали бити. Андрія багато разів ударили по голові та колінах. Поліція фактично була присутня під час побиття і не вжила жодних заходів", - заявив Білик.

За словами музиканта, поліцейські поїхали, тому він зателефонував у "102", викликав наряд та швидку допомогу. Машина швидкої відвезла музиканта і його друга до лікарні у супроводі представників ТЦК.

У лікарні Білик нібито знову зателефонував до поліції та поскаржився на неприбуття наряду на виклик. Після цього до нього приїхали ті самі співробітники поліції та змусили написати заяву про неправдиву дачу свідчень. Вокаліст стверджує, що сам він залишився в лікарні, а Андрія Дулецького відвезли "тією самою машиною без номерних знаків у невідомому напрямку".

Пізніше Дулецький нібито вийшов на зв'язок і повідомив, що його везуть "на навчання в іншу область" і "хочуть змусити підписати контракт в армії" під загрозою розправи. Видання "Еспресо.Захід" зв'язалося з Чернівецьким ОТЦК та СП. Начальниця служби зв'язків із громадськістю Тетяна Гайдащук заявила, що співробітники ТЦК діяли у межах своїх повноважень.

"Військовослужбовці ТЦК та СП перевірили документи. Громадянин є військовозобов'язаним, який мав самостійно з'явитися до ТЦК та виконати свій військовий обов'язок, - йдеться у коментарі. - Він пройшов ВЛК і був визнаний придатним до військової служби, покликаний на військову службу під час мобілізації, на особливий період, але дорогою до навчального центру, куди прямував для підготовки, самовільно залишив команду. Про вчинення кримінального правопорушення буде повідомлено відповідний правоохоронний орган. Військовослужбовці ТЦК та СП діяли у рамках закону".

На економічне бронювання від мобілізації лишилось? ВАКС присудив корупціонерам, як умову пом'якшення вироку, перерахувати ЗСУ мільйони гривень

субота, 6 липень 2024, 0:30

Вищий антикорупційний суд визнав винуватими шість людей у привласненні державного майна на суму понад 259 млн грн: вони зобов'язані відшкодувати збитки державі та перерахувати кошти на підтримку Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба ВАКС. ...

Наслідки блекауту: У київській багатоповерхівці вибухнув туристичний балон. - Господиня намагалась щось приготувати, коли електроплита не працювала

субота, 6 липень 2024, 0:12

У Києві в квартирі багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Про це в п'ятницю, 5 липня, повідомила пресслужба ДСНС. . "В одній із квартир столичної багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Власниця житла дістала опіки рук. Медики оглянули жінк...