Поліція підозрює колишнього хлопця: В Італії вбили 23-річну українку (фото)

В італійському муніципалітеті Кастільоне-делле-Стів'єре вбили 23-річну українку Яну Малайко. Поліція підозрює у злочині її колишнього хлопця – 33-річного громадянина Молдови. Водночас тіло дівчини досі не знайдено. Про інцидент вже тиждень пишуть місцеві видання, зокрема TGR і Telenuovo, передають Патріоти України.

Зазначається, що вбивство українки могло трапитися у квартирі, в якій вона жила разом із хлопцем на ім’я Дмитро Стратан. У поліції вважають, що молдаванин "зарізав Яну та заховав її тіло". Нині його тримають під вартою у в'язниці округу Мантуї, однак чоловік не зізнається у вбивстві.

Генеральний секретар провінції Бергамо Френсіс Порелло 21 січня, через день після зникнення дівчини, опублікував у Facebook пост, в якому закликав українську громаду в Італії допомогти з пошуками.

"Щире звернення до української громади, особливо до українців провінції Мантуя та Брешія. Яна Малайко зникла і припускають найгірше (про що вже пишуть газети). Насправді тіло ще не знайдено, і карабінери Кастільоне-делле-Стів'єре ведуть пошуки. Допоможіть знайти Яну!" – написав він.

За даними ЗМІ, українка зникла одразу після гучної сварки у квартирі, де жила пара. Попередньо, колишній міг погрожувати дівчині ножем, а потім вбити ним.

Правоохоронці продовжили пошуки тіла Яни в провінції Мантуя, зосереджуючи увагу на місцевості поблизу озера на півночі від однойменного міста, оскільки вважається, що підозрюваний "міг втопити мертву дівчину".

Матір Яни Малайко розповіла, що останні пів року донька скаржилася на свого співмешканця Дмитра, який постійно зловживав алкоголем, і підозрювала його у вживанні наркотиків.

"В останніх наших телефонних розмовах Яна сказала, що підозрює Діму у вживанні наркотиків, і що вона про це говорила Христині – його сестрі, яка підтримувала її рішення про розставання з ним, також вона була роботодавцем доньки й надала їй свою квартиру, поки Яна не знайде кращого житла. Дмитро також мав ключі від квартири сестри. Яна стверджувала, що останнім часом він був неадекватно сердитий на свою сестру і маму, звинувачував їх у своїх невдачах, перестав прислухатися до них і не дозволяв втручатися в його життя, хоча нещодавно це була дуже дружна родина. Також останнім часом він не працював. Приходив у бар на роботу, на кілька годин, тільки коли закінчувалися гроші", – поділилася жінка.

За її словами, що Дмитро і Яна розійшлися 7 січня – це відбулося спокійно, але наступного дня хлопець почав "обзивати дівчину зрадницею і звинувачувати у розриві стосунків".

"10 січня у її голосовому повідомленні було чути сльози, наступного дня все було спокійно, і вона залишалася у квартирі над баром. В останній відеорозмові 18 січня вона була дуже веселою і говорила про свої плани, про те, що дуже рада, що вирішила піти. На мої слова, щоб вона не боялася, що залишиться без коштів, бо я і тато підтримаємо її фінансово й морально, вона мене запевнила, що в неї є відкладені кошти, а ще друзі, які підтримають і житлом, і роботою. Вона не відчувала загрози її життю, хотіла сім'ї, дітей і щасливого сімейного життя. Робила все можливе для цього, але зрозуміла, що Дмитро ніколи не дасть їй це, і всі її спроби поміняти його спосіб життя марні. Тепер моя дитина зникла і єдина людина, яка знає, де вона, мовчить. Поверніть нам нашу єдину доньку", – наголосила матір Яни Малайко.

Італійські медіа пишуть, що українка працювала в барі в муніципалітеті Кастільоне-делле-Стів'єре та мала дружні взаємними з місцевими. Також вона активно вела свій Tik-Tok, в одному з відео дівчина співала "Не бий мене".

Джерело: Обозреватель

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...