Поліція полінилася вночі шукати будинок: На Чернігівщині чоловік забив дружину в присутності дітей, син намагався врятувати матір (фото)

На Чернігівщині чоловік у присутності дітей на смерть забив власну дружину. Трагедії могло б і не бути, якби поліцейські, яких встиг викликати один із синів, не полінувалися відшукати потрібну адресу. Тепер убивця став втікачем. Докладніше про це читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Трагедія сталася ще 13 листопада в селі Кладьківка на Чернігівщині. Увечері 44-річний Сергій Хаустов почав жорстоко бити свою 32-річну цивільну дружину Ірину Крутько. Він бив її поліном, закривавлений шматок дерева так і залишився лежати в хаті. Через що стався конфлікт у сім'ї, місцеві жителі не знають.

Хоча кажуть, що й раніше Сергій піднімав руку на Іру, якось вона навіть викликала поліцію. Цього разу номер 102 набрав середній син Ірини, 9-річний Ваня. Він встиг повідомити, що маму б'ють і назвав адресу свого будинку, після чого зв'язок обірвався.

Поліцейські приїхали до села, проте, за їхніми словами, потрібної адреси не знайшли. І поїхали. Уже близько 2-ї години ночі їм надійшов дзвінок від мешканця цього села, який повідомив про смерть Ірини.

У поліції Чернігівської області заявляють, що дитина нібито назвала неправильну адресу: вул. Щорса, проте такої вулиці в селі немає. "Поліцейські кілька разів передзвонювали на мобільний телефон, з якого надійшов виклик, також у населеному пункті здебільшого відсутні таблички з назвами вулиць", – повідомляють у пресслужбі поліції.

Правоохоронці зайшли до трьох будинків, де в цей час горіло світло, але їхні мешканці сказали, що такої адреси не знають. Після цього правоохоронці поїхали.

Проте один із місцевих мешканців розповів, що машина правоохоронців постояла на околиці села. Наші жителі бачили, що вони стояли там десь на в'їзді в село. Та й час був такий, що світло ще горіло в багатьох будинках. Вони могли знайти старосту і поцікавитися в нього, чи в когось із соціальних служб. Не зробили цього і поїхали", – каже чоловік.

Племінниця загиблої Ірини Анжеліка Гурін написала на своїй сторінці, що насправді 9-річний син Ірини назвав і адресу, і прізвище, і ім'я, і точне місце розташування, а також сказав, що в будинку перебувають маленькі діти.

"Прибувши в село, поліція покаталася на машині 25 хвилин, заїхала в один будинок, щоб дізнатися дорогу, знову "не знайшла", розвернулася і поїхала. Через три години настала смерть. А що якби пробити адресу по карті? А що якби заїхати ще до односельців і запитати? А що якби попросити показати дорогу? А що якби витратити трохи більше часу, ніж 25 хвилин?".

"Битиму, поки не вб'ю"

Як каже місцевий житель цього села, про проблеми в сім'ї Ірини та Сергія особливо ніхто не знав.

"Сам Сергій приїхав до нас сюди років п'ять тому з Криму. У нас тут є фермер, він його й запросив, вони земляки. Сергій справді мужик рукастий. Він у тракторах, комбайнах розбирався, добрий зварювальник. Його часто запрошували допомогти, він не відмовляв. Але одного разу він сказав, що дуже не любить, коли жінка випиває. А в Ірини іноді таке бувало. Хоча загалом вона була нормальною жінкою, дітей любила, доглядала їх. Народила четверту дитину, сина, від Сергія, йому два рочки. Але Сергій ще постійно ревнував Ірину. Був весь час незадоволений, якщо хтось із чоловіків приходив у будинок", – каже чоловік.

Того вечора в будинку було троє молодших дітей: Ваня, його сестра Катя та найменший. Старший син Ірини, Максим, був у бабусі. А молодші стали свідками трагедії. Зараз Катя замкнулася в собі, ні з ким не розмовляє. А Ваня розповів, що Сергій, коли почав бити маму, заявив: "Я тебе битиму, поки не вб'ю". І вбив.

Нині діти перебувають у бабусі – матері Ірини. Зараз правила такі: або родичі забирають під опіку всіх дітей, або всіх передають у дитбудинок, дітей розлучати ніхто не буде.

Після вбивства Сергій зателефонував одному з мешканців села та повідомив про те, що накоїв. Попросив його не шукати. Однак багато хто вважає, що насправді Сергій утік.

"Він узяв із собою накопичені гроші, там тисяч 20-30 гривень, а також металошукач. Навряд чи він з таким багажем зібрався топитися. Можливо, буде шукати шляхи, як піти до Криму, раз він родом звідти. Або в РФ", – припускає ще один місцевий мешканець.

Поліція розшукує Сергія Хаустова

Староста села Михайло Глушко каже, що до нього зі скаргами Ірина ніколи не зверталася: "Я рік лише тут працюю, але до мене ніхто не приходив, не скаржився. Тому для всіх це стало несподіванкою".

Поліція оголосила в розшук Сергія Хаустова та заочно оголосила йому підозру в убивстві.

До речі, у Кладьківці це не перша сімейна трагедія. Цього року тут сталися два вбивства. За словами місцевих, в одній родині чоловік жорстоко бив свою дружину. Вона викликала поліцію, ті приїжджали, постояли і поїхали. А іноді просто ігнорували виклик. Якось під час побиття жінка вихопила палицю і вдарила нею чоловіка по голові. Він знепритомнів і помер.

Другий випадок – батько зарубав сокирою рідного сина. Все сталося на ґрунті пиятики: батько зловживав спиртним, а синові це не подобалося. Якось вони посварилися і батько схопився за сокиру.

Джерело: Обозреватель

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...