Поліція розкрила масштабну схему шахрайства у медичних ВНЗ Києва

Поліція Київської області розкрила масштабну схему шахрайства на іспитах двох медичних ВНЗ столиці. У схемі залучені студенти, які обманом складали тести та іспити, а також викладачі навчальних закладів. У поліції повідомили, що студенти зверталися до злочинного угруповання для того, щоб успішно скласти іспити "КРОК". Деталі повідомили на сторінці поліції Київської області у Facebook, передають Патріоти України.

Студенти-медики, які хотіли успішно скласти іспити "КРОК" зверталися до організатора шахрайської схеми, який розповідав, що обіймає адміністративну посаду в ВНЗ і володіє великим колом знайомств з посадовими особами МОЗ України та ГО "Центр тестування". Він обіцяв за грошову винагороду вирішити "питання з успішним складанням іспитів та отриманням відповідного сертифіката". Вартість такої послуги стартувала від 3000 доларів.

Одержавши "заявку клієнта" організатор через свої контакти з викладачами та студентами, які успішно навчалися або навчаються в навчальних закладах медичного спрямування, пропонував їм за 500 доларів скласти іспит замість клієнта. Також шахраї отримували оригінали паспортів своїх клієнтів, вносили в них зміни, переклеювали фотографії, щоб замість них іспити складали інші люди. Підставні студенти успішно складали іспити, отримували сертифікати, які давали можливість продовжити навчання на медичному факультеті.

Під час обшуку було виявлено 8 таких підроблених паспортів і відомо про 60 випадків шахрайства з іспитами. Також були виявлені екзаменаційні роботи підставних студентів, документація по проведенню іспитів, паспорти громадян України з ознаками підробки, засоби зв'язку, гроші, бланки сертифікатів успішної здачі іспитів.

За даним фактом проводиться досудове розслідування, відкрито провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Вирішується питання про оголошення підозри учасникам злочинної схеми.

Це не ноу-хау? Що означає перегляд обмежень певних прав людини в Україні

вівторок, 30 квітень 2024, 14:58

Україна надіслала в Раду Європи лист про тимчасовий частковий відступ від Конвенції про захист прав людини та основних свобод (ЄКПЛ) практично відразу після введення воєнного стану у 2022 році. Так роблять усі країни, які ведуть війну, передають Патрі...

Військовий облік українців за кордоном: Як оновити дані в ТЦК і що треба знати

вівторок, 30 квітень 2024, 14:52

Військовозобов'язані громадяни України, які перебувають за кордоном, повинні оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. У законі про мобілізацію №10449, який Верховна Рада 11 квітня ухвалила у цілому, а президент Володимир Зеленський підпи...