Поліція розслідує підпал: У Києві згорів притулок для котів, багато тварин загинуло (фото)

У суботу, 23 вересня, близько 23:00 у Києві сталася пожежа у притулку для тварин Котобаза, у якому знаходилось близько 60 котів. Внаслідок пожежі загинуло сім тварин, а інших з опіками доставили до ветеринарної клініки. Про це повідомила пресслужба поліції Києва у Facebook, передають Патріоти України.

Пожежа сталась на вулиці Заболотного у Голосіївському районі столиці. На місце прибули вогнеборці ДСНС, які ліквідували пожежу, а також правоохоронці Голосіївського управління поліції та медики.

У поліції зазначили, що волонтери самостійно звели притулок для котів. Місцеві жителі опікувались тваринами та наглядали за ними.

Слідчі Голосіївського управління поліції розпочали розслідування за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України — умисне знищення або пошкодження майна, що спричинило тяжкі наслідки.

Крім того, вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 Кримінального кодексу України — жорстоке поводження з тваринами.

Наразі поліція з’ясовує всі обставини події та проводить слідчі дії.

Раніше у притулку повідомили, що невідомі підірвали котячий притулок. Внаслідок чого постраждало щонайменше 60 тварин.

Також у Telegram-каналі Реальный Киев писали, що займання сталось саме через вибух. Там також зауважили, що жінка, яка опікувалася тваринами, раніше скаржилася на погрози і писала заяву до поліції.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...