Поліція відкрила справу: На Донеччині дитина померла після візиту до стоматолога

Дівчинку доправили в реанімацію із гострою серцевою недостатністю та анафілактичною шоковою реакцією, але медики не змогли її врятувати.

На Донеччині правоохоронці з’ясовують обставини смерті 6-річної дитини після лікування у стоматолога, передають Патріоти України.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом неналежного виконання професійних обов’язків працівниками стоматологічної лікарні у м. Слов’янськ, що призвело до тяжких наслідків, а саме - до смерті малолітньої дитини.

За даними слідства, 27 грудня о 19.05 до реанімаційного відділення обласної дитячої лікарні, розташованої у Слов’янську, доставлено 6-річну дівчинку із гострою серцевою недостатністю та анафілактичною шоковою реакцією. О 23.08, незважаючи на зусилля реаніматологів, дитина померла.

За попередньою інформацією, алергічна реакція у дівчинки почалася після лікування у стоматолога. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України.

Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...