Поліція встановила організаторів викрадення французького оператора, який знімав захоплення українських військових частин у Криму в 2014 році (фото)

Звільнити з полону Девіда Жофрійо вдалося завдяки впливу міжнародної асоціації журналістів.

Фігуранти були членами незаконного збройного формування "Самооборона Криму". Зловмисники активно брали участь в окупації півострова і території Луганської області. Тепер їм заочно повідомлено про підозру відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Департамент комунікації Національної поліції.

Поліцейські встановили двох чоловіків, які в 2014 році організували викрадення та незаконно утримували оператора французького телеканалу "CANAL +" Девіда Жофрійо.

Іноземний оператор висвітлював події на окупованому півострові. Під час відеозйомки захоплення бойовиками українських військових частин його викрали. Звільнити з полону Девіда Жофрійо вдалося завдяки впливу міжнародної асоціації журналістів. Представники незаконного збройного формування "Самооборона Криму" погодилися звільнити оператора в обмін на відзнятий матеріал

Правоохоронці з'ясували, що один із зловмисників був командиром роти незаконного збройного формування, інший - його заступником. "Крім того, слідчі встановили, що фігуранти брали активну участь у захоплені півострова Крим. Зокрема вони керували діями незаконно збройного формування під час захоплення адмінбудівлі Верховної Ради АР Крим та розгону проукраїнськи налаштованих громадян, внаслідок чого загинуло двоє осіб. Також фігуранти блокували та захоплювали будівлю Головного управління однієї з військових частин. За "зразкову службу" бойовики отримали медалі від представників окупаційної влади", - йдеться в повідомленні.

Водночас зловмисники активно брали участь в окупації території Луганської області в складі "ЛНР". Наразі фігурантам заочно оголошено підозру відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України – ст.260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) , ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...