Поліція затримала чоловіка, який погрожував вибухом у центрі Варшави (фото)

Представники польської поліції переконали чоловіка спуститися з пам’ятника на центральній площі Варшави, де він погрожував підірвати бомбу. Упродовж кількох годин у суботу, 14 жовтня, ця частина столиці Польщі була оточена правоохоронцями. Про подробиці інциденту повідомляє tvn24, передають Патріоти України.

Як розповів на брифінгу речник Головного управління поліції Варшави Сильвестр Марчак, все почалося після 10 години ранку за місцевим часом (11 ранку за Києвом). Поліція помітила, як чоловік вибрався на пам’ятник жертвам Смоленської катастрофи, а коли підійшли до нього, “з’явилося дуже тривожне повідомлення, яке вказувало на реальну загрозу безпеці людей на площі”.

Після тривалих переговорів поліцейські вмовили чоловіка спуститися з пам’ятника. Близько 13:30 за місцевим часом він здався поліції. На знятих кадрах видно, як він спускається з пам’ятника, знімає піджак і йде з піднятими вгору руками. Поліція перевірила його рюкзак, який він залишив на постаменті пам’ятника за допомогою рентгенівського апарату, щоб переконатися, що він не представляє небезпеки.

До операції навколо площі було залучено кілька сотень поліцейських агентів та бронетехніку. Подробиць про особу затриманого чоловіка та мотиви його вчинку в поліції не повідомили.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...