"Політиці не місце в спорті": Київське "Динамо" віддало свого футболіста клубу, який співпрацює з ворогом

Столична команда із України відпустила свого гравця у словацький Слован, який раніше зіграв спаринг із московським Динамо. При цьому, від клубу із міста Братислава була інформація щодо переходу, а від киян жодного слова, зазначають Патріоти України.

Динамо — гранд українського футболу. Кияни мають певний вплив і на європейській арені через свої історичні успішні виступи у єврокубках. Динамо Київ — передусім, бренд. Рішення клубу впливають на футбольний світ. Ба більше, і на політичні погляди інших країн.

19 січня з’являються чутки, що гравець, який належить столичній команді може бути відданий в оренду в Слован Братислава. Мова про скандального вінгера Жерсона Родрігеса.

23 січня словацький Слован грає контрольний поєдинок із російським клубом Динамо Москва. Кияни ніяк на це не відреагували, хоча були чутки, що перемовини щодо люксембурзького футболіста припинилися через цю дію братиславського клубу.

Був і офіційний коментар від словаків. Генеральний директор Іван Кмотрик сказав наступне: «А який стосунок гравці мають до війни? Безумовно, це людські трагедії, які не повинні були статися. Я жив у Росії, знаю, який у них менталітет, але не хотів би розвивати цю тему. Я, звичайно, не компетентний для цього. Я засуджую будь-яке насильство, але політиці не місце в спорті».

2 лютого Слован таки презентує гравця київського Динамо на офіційних сторінках. Річна оренда з правом викупу. В разі успішних виступів Жерсона, словацький клуб запропонує 28-річному футболісту трирічний контракт. Ось ще одна цитата гендиректора словаків:

«Наприкінці минулого тижня в ЗМІ з’явилася інформація про припинення переговорів з київським Динамо. Ця інформація абсолютно неправильна. Навпаки, весь час переговори велися дуже коректно, за що я дякую представникам київського Динамо. І в цьому випадку виявилося, що минулотижневий матч з московським динамо в Катарі був набагато більшою проблемою в Словаччині, ніж за кордоном. Спорт має об'єднувати, а не роз'єднувати».

Тепер, увага! Від київського клубу серйозний МОВЧОК з приводу цього інциденту. Кияни і не думають щось коментувати. Для чого щось казати? Все добре. Навіть не зважаючи на те, що львівський Рух скасовує спаринг з командою, яка зіграла гру з росіянами. Так само і Чорноморець вчинив. Та що тут говорити про українські клуби, якщо навіть чеська Славія відмовилася від раніше запланованої гри зі Слованом, бо вони зіграли з росіянами. Ось позиція клубу із міста Прага і відповідь від голови ради директорів Ярослава Тврдіка:

«Якщо йдеться про вторгнення Росії в Україну, то позиції Славії чіткі вже два роки. Ми бачимо жахи війни наживо. Ми були одними з перших клубів, які відкрито підтримали Україну. Ми все ще стоїмо на її боці. У готелі Славія ми розмістили понад сотню українських біженців, я сам усиновив українського сироту, який є частиною нашої молодіжної академії. У нас є два українські футболісти, дружина нашого колишнього першого помічника тренера з України. Наш клуб і вболівальники чітко знають, на чиєму вони боці. Зараз йдеться не про дебати про зв’язок футболу з політикою, а про чіткі цінності. І якщо це війна, ми не можемо бути байдужими. Мабуть, ми поділяємо іншу думку щодо війни в Україні, ніж керівництво Слована».

Окрім цього, Славія Прага запланувала на 4 лютого благодійний матч на підтримку України із командою Злате Моравце. Всі виручені кошти будуть спрямовані на допомогу нашій країні. Як на мене, це дуже сильно. Публічно відмовитися від гри із командою, яка зіграла з росіянами, потім офіційно продемонструвати свою позицію і додати ще й гру задля України. Це чехи, на секундочку.

А Динамо Київ мовчить. Хоча, спростували інформацію щодо гри з казахстанським клубом Ордабаси, за який виступають ексдинамівці Артем Бєсєдін та Євген Макаренко. Бо казахстанці мають зіграти з росіянами. Тут позиція киян вимальовується, є реакція. А щодо прямих трансферів і перемовин з іншими клубами, які також грають з росіянами — це, мабуть, інше.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...