Полководець, якого панічно боялись московсько-більшовицькі зайди: ​101 рік тому загинув Петро Болбочан

Гірше за московських вош можуть лише бути українські гниди. Ці пророчі слова можна повернути Симону Петлюрі, а неможливість читати українську історію без брому - Вінниченку. Обидва причетні до страти кращого полководця УНР.

28 червня 1919 р. трагічно завершив своє життя полковник Петро Болбочан, командувач Запорізького корпусу та Лівобережного фронту Армії УНР, полковник Армії Української Держави та Армії УНР, визволитель Криму. Про сумну дату нагадав у соцмережі "Фейсбук" редактор газети "Незборима нація" Роман Коваль, передають Патріоти України.

"З цієї нагоди повідомляю, що модель пам’ятника Петра Болбочана вже в ливарному цеху. На початку вересня бронзове погруддя роботи скульпторів Михайла Горлового та Олександра Фурмана має бути вилите, а 5 жовтня, в день народження легендарного полководця, встановлене у Києві у сквері Петра Болбочана (колишній сквер Косіора, навпроти кінотеатру Київська Русь). Організатори – Історичний клуб “Холодний Яр”, Музбат, “Правий Сектор” і ВО “Свобода”. До цієї дати Роман Коваль і Юрій Юзич під егідою Історичного клубу “Холодний Яр” готують книжку спогадів “Петро Болбочан”. Вічна слава!", - написав Коваль.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...