Полтава оновлюється: Як виглядає фонтан за мільйон доларів (фотофакти)

У парку Незалежності в Полтаві до Дня міста відкрили новий фонтан. Він отримав назву "Єдність" та вартував один мільйон доларів. Журналісти відвідали фонтан у будні, аби дізнатися думку полтавців — чи варто було витрачати стільки коштів, зазначають Патріоти України.

26 вересня о 16 годині біля фонтану людно — гуляли батьки з дітьми, підлітки. Повз проходили матері з візочками. Дехто зупинявся, аби сфотографувати фонтан. Кілька дівчат років 13 робили на фоні нової архітектурної пам'ятки селфі.

Малі діти бігали навколо фонтану, ловили його бризки, голосно сміючись.

"Я була і в інших містах України, то в багатьох пояскравіше роблять. А у нас таке, простеньке. Та для Полтави в самий раз", — поділилася своїми враженнями про фонтан полтавка Ірина Павлівна. Прізвище не назвала. На місце, де встановили пам'ятку, прийшла з онукою. До конструкції фонтану додала б щось масштабніше. Зауважила, що любить фонтани-віяла, коли струмені води розпилюються одночасно в різні боки.

Поки спілкувалися, її онука підбігла ближче до фонтану і попрохала бабу сфотографувати.

Поруч, за кілька метрів вправо, на телефон знімала струмені фонтану 13-літня Вікторія. У парк прийшла разом із 6-річним братом Олександром та батьком Сергієм.

"Ой, фонтан гарний, мені дуже подобається!" — поділилася Вікторія, проте її батько навпаки — зовсім незадоволений.

"Враження від нього не дуже. Проте працює, і те добре. Бо я навіть не пам'ятаю, коли в останній раз вмикали його до реконструкції", — прокоментував батько Вікторії Сергій. Прізвище родини попрохав не вказувати.

Його думку розділив і полтавець Євген Буряковський. Хлопець не розуміє, на що витратили стільки коштів.

"І це повна реставрація? Додали пору кілець і шар. Фонтан — "не фонтан", на один раз подивитися", — прокоментував Євген.

А от 12-річний Андрій Марченко у захваті.

"Фонтан гарний. Дуже подобається верхні частина. Коли його тільки будували, я перелазив через огорожу, підглядав за роботами. Думав, правда, що він побільше буде. Але і так класно!", — поділився хлопець.

Куля фонтану "Єдність" мала би нагадувати летючу комету. Проте виглядає, наче кругла перекинута ваза з виліпленими лелеками, і з якої ллється вода. ПО бокам цього шару - кільця, попереду яких струменями вгору б'є вода. Є й розбіжності із проектом — так, монолітні гранітні блоки фонтану мали бути закруглені та глянцеві. А маємо матові прямокутники. Також немає й лавок, які зображували на проекті.

Джерело: Газета.ua

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...