Помер легендарний актор театру та кіно Олександр Ширвіндт

Помер радянський актор Олександр Ширвіндт

У Москві на 90-му році життя помер радянський та російський актор та режисер, народний артист Росії, президент Московського академічного театру сатири Олександр Ширвіндт. Про це повідомляють російські ЗМІ в п'ятницю, 15 березня.

Ширвіндт помер у лікарні, уточнив актор Сергій Газаров.

В останні роки Ширвіндт мав проблеми зі здоров'ям. Час від часу в ЗМІ з'являлася інформація про його госпіталізацію через проблеми із серцем.

Свою кар'єру в театрі та кіно Ширвіндт розпочав у 1956 році. Знявся у понад 60 художніх фільмах, грав у театрах Ленком, Московському драмтеатрі на Малій Бронній та Московському академічному театрі сатири. Крім акторської кар'єри Ширвіндт був відомий своїми режисерськими та сценарними роботами у театрі.

Ширвіндт керував Московським театром сатири з 2000 року, раніше 30 років служив там як актор. 2021 року артист пішов з цієї посади.

Ширвіндт відомий за ролями у фільмах - Іронія долі, або з легкою парою, Троє в човні, крім собаки, Принцеса цирку, Вокзал для двох.

Після 24 лютого 2022 року російський актор зберігав мовчанку, але згодом дав кілька коментарів не в тому дусі, на який сподівався режим Путіна.

Діяч культури, корінний москвич, котрий пережив Сталіна, Хрущова, Брежнєва, Андропова, Черненка, Горбачова та Єльцина, зазначав, що війна в Україні – це конфлікт цивілізацій. "Україна – це більше, ніж просто географічне утворення – вона представляє європейські цінності, демократію, свободу, у той час як Росія виступає за авторитаризм, імперіалізм".

Також він заявив: "Ми не можемо ігнорувати історію тут. Протягом століть Росія намагалася домінувати над своїми сусідами, часто під виглядом захисту від "західного занепаду". Цей останній крок нічим не відрізняється".

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...