Помер легендарний англійський футболіст - його називали "королем"

Помер легендарний англійський футболіст: його називали "королем"

У вівторок, 5 січня, у віці 74 років помер легендарний футболіст "Манчестер Сіті" і збірної Англії Колін Белл. Він пішов з життя після нетривалої хвороби, яка не пов'язана з COVID-19, передають Патріоти України.

У колишнього спортсмена залишилася дружина Марія, двоє дітей і четверо онуків. Про смерть Белла повідомляється на офіційному сайті "Манчестер Сіті".

Колін Белл широко відомий як найкращий гравець "Манчестер Сіті" свого покоління, зігравши 501 матч і забив за клуб 153 голи за 13 років. Небагато гравців залишили в англійській команді такий незгладимий слід.

Він також відомий як Колін "Король" Белл. У 2004 році фанати проголосували за те, щоб назвати стенд на стадіоні Этихад на його честь, і пісня на честь нього досі регулярно виконується на матчах.

"Коліна Белла завжди будуть пам'ятати, як одного з найвеличніших гравців "Манчестер Сіті", і дуже сумні новини про його смерть сьогодні торкнуться всіх, хто пов'язаний з нашим клубом", - заявив глава футбольного клубу Халдун Аль-Мубарак.

Колін Белл дебютував у дорослому футболі 1963 року виступами за команду "Бері", в якій провів 3 сезони, взявши участь у 82 матчах чемпіонату.

У 1966 році він перейшов в клуб "Манчестер Сіті", за який відіграв 13 сезонів. Велику частину часу, проведеного у складі "Манчестер Сіті", був основним гравцем команди. Завершив професійну кар'єру в американському клубі "Сан-Хосе Эртквейкс" в 1980 році.

У складі збірної Англії був учасником чемпіонату Європи 1968 року в Італії, на якому збірна завоювала бронзові нагороди, і чемпіонату світу 1970 року у Мексиці.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...