Помер легендарний футболіст зіркового складу "Динамо" Київ та збірної СРСР

Помер експрезидент ФФУ Анатолій Коньков

Пішов з життя колишній футболіст та тренер, експрезидент ФФУ Анатолій Коньков. Про це повідомили в УАФ. Конькову на момент смерті було 75 років. Причини смерті поки не повідоляються.

У якості гравця Коньков свого часу виступав за "Авангард" (Краматорськ), "Шахтар". Наприкінці 1974 року потрапив у гучний скандал через бійку в ресторані Донецька з колишнім одноклубником, котрого відчислили з команди за порушення хронічні дисципліни. Обоє були дискваліфіковані довічно, але Лобановський зумів домогтись скасування покарання і переведення Конькова в «Динамо». В 1975–1981 роках грав у київському «Динамо», саме в ці роки досяг піку своєї кар'єри гравця: чотири рази ставав чемпіоном СРСР. Також вигравав Кубок СРСР, Кубок володарів кубків, Суперкубок УЄФА, був срібним призером чемпіонату Європи та бронзовим призером Олімпіади.

Після завершення кар'єри гравця тренував "Таврію", "Шахтар", "Зеніт", СК "Миколаїв", "Сталь" (Алчевськ), "Інтер" (Баку), а також молодіжну та національну збірні України. З кінця 2006 року президент дитячого ФК "Старт" імені Анатолія Конькова.

З 2008 — спортивний директор "Сталь" Алчевськ.

2 вересня 2012 року обраний Президентом Федерації футболу України.

18 грудня 2014 подав у відставку[5][6], яка була прийнята виконкомом ФФУ 23 січня 2015

З вересня 2012 року до 23 січня 2015 Коньков був президентом ФФУ. А до цього також обіймав посаду спортивного директора Сталі (2008-2012).


"Треба прийти до розумного використання...": У держдумі РФ радять росіянам шукати собі речі на смітниках

субота, 5 жовтень 2024, 7:58

У держдумі РФ рекомендують росіянам шукати речі та продукти на смітниках, як уже робить багато їхніх співгромадян. З відповідною ідеєю виступив депутат Віталій Мілонов, передають Патріоти України. А озвучив він її на тлі новини про збільшення витрат на...

Семирічний рекорд: В Україні рекордно подорожчав найпопулярніший вітчизняний фрукт

субота, 5 жовтень 2024, 7:42

Ціни на яблука в Україні зросли в середньому на 23%, порівняно із кінцем минулого робочого тижня, передають Патріоти України з посиланням на EastFruit. Зазначається, що станом на 4 вересня, яблука вартують по 15-22 грн/кг (0,36-0,53 дол/кг), залежно ві...