Помер найстаріший чоловік на Землі: У чому був секрет його довголіття (фото)

У неділю, 23 лютого, в Японії пішов з життя найстаріший чоловік планети Тітецу Ватанабе: до свого 113 дня народження він не дожив всього дев'ять днів. Про це повідомляє японська газета The Mainichi, передають Патріоти України.

Ватанабе отримав диплом Книги рекордів Гіннеса не так давно, 12 січня. На питання про те, як йому вдалося так довго зберігати своє здоров'я японець відповідає просто: "Не гнівайся і продовжуй посміхатися".

Тітецу Ватанабе народився 5 березня в 1907 році. У нього п'ятеро дітей, дванадцять онуків, шістнадцять правнуків і один праправнук.

У 1920-х роках він переїхав на Тайвань і працював в цукровій компанії. Після другої світової війни він повернувся в своє рідне місто і працював в префектурі, а після виходу на пенсію вів досить активний спосіб життя: захоплювався бонсай і каліграфією, також займався сільським господарством. До 104 років вирощував на фермі фрукти і овочі: картоплю, помідори, полуницю і сливи.

Старожил практично ніколи не дотримувався дієт. Під час роботи на цукровій компанії йому шалено сподобався тростинний цукор, так що він не міг прожити без нього ні дня. В результаті дідусь втратив всі зуби. І з тих пір в щоденному меню з'явилися десерти з заварного крему, пише сайт Книги рекордів Гіннесса.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...