Помер Роман Віктюк: Що говорив знаменитий режисер про Україну (фото)

У вівторок, 17 листопада, помер відомий 84-річний режисер Роман Віктюк. Він не раз висловлювався про ситуацію в Україні, в тому числі і на Майдані та Донбасі, передають Патріоти України.

Режисер в цілому про ситуацію в Україні

"Треба нації мати терпіння і вірити тільки в те, що з нею Бог. Тривога – це мікроб і диявольський голос, який намагається людину приспати. Для того, щоб розбудити, і існуєте ви – преса. І розмови про різницю між заходом і сходом – це диявольський наклеп".

Віктюк про події на Майдані

"Хлопці кидалися до мене і говорили: "Не зрадьте нас!"А я відповідав, що я не можу зрадити. Вони дивилися на мене такими очима... їхні погляди завжди зі мною... Я бачив, що батько привів сина на Майдан і відправив рятувати людей. А син загинув. і батько свою жертву не оплакував, а стояв і дякував за те, що в ньому є вогонь відданості батьківщині".

"Ми стільки років профукали. Найголовніше – виховання. Комуністи сказали – Бога немає, і всі тут же відмовилися, і це стало нормою. Все потрібно починати з дитячого віку. Навіть коли мама вагітна, повинна звучати музика. Не та, яка закликає до побиття і умертвіння, а та, яка звучала при Шевченкові на Україні".

Роман Віктюк також висловлювався про ситуацію на Донбасі і не раз звертався до його жителів

"Хочу жителям Донбасу сказати тільки одне: ви живете поза Богом, ви Його не чуєте. На секунду вимкніть всі телеканали, закрийте очі і побудьте в тиші. Без зла, без насильства, без вбивства. У цій тиші, долучившись до Неба, може бути, у вашій душі щось станеться. Повинно відбутися, якщо ви українці. Якщо ви не громадяни України, навіть ця тиша вам не допоможе, тоді залиште Україну в спокої".

Режисер стверджував, що ніхто не знає, як виграти і залишити війну на Донбасі

"Це знає тільки український народ зі своїм серцево-аналітичним розумом".

Не раз говорив про бажання виступити в Україні

"Нещодавно я виступав по радіо "Ехо Москви", навіть там мене питали: "Коли ж, нарешті, ви приїдете зі своїм спектаклем до Києва?". Ми вже кілька разів переносили гастролі, але не через революцію або війну, а тому , що в Жовтневому палаці не готова сцена (там тільки концертний, а не театральний варіант сцени зі спеціальним механізмом). Я до всієї України звертаюся: дякую, що ви не здаєте квитки, тому що ми обов'язково приїдемо на рідну землю".

Росіян покосить онкологія: Експерти розповіли про відкладені наслідки потопу в Курганській області

вівторок, 30 квітень 2024, 6:56

Повінь у Курганській області РФ може мати серйозніші наслідки, ніж вважалося раніше. У зоні затоплення опинилися старі уранові копальні "Добровільне". Інформація підтверджена супутниковими знімками, передають Патріоти України. Влада РФ намагається при...

На Хмельниччині чоловік заявив, що не з'явився в ТЦК "через похмілля": Стало відомо, яке рішення ухвалив суд

вівторок, 30 квітень 2024, 6:50

Красилівський районний суд Хмельницької області засудив до року іспитового терміну чоловіка, який не з'явився до ТЦК після отримання бойової повістки. Фігурант пояснив, що не зміг цього зробити через "сильне похмілля". Про це йдеться у вироку, опубліко...